Udforsk halvøen Eiderstedt

Peter-Ording, Höllander-byen Friedrichsstadt, Tönning og fyrtårnet Westerhever er de mest kendte udflugtsmål på Eiderstedt-halvøen, som ligger direkte ved Nationalpark Vadehavet og verdensarvsområdet.

Uanset om du er aktiv cyklende, på en kulturel tur langs de mange gallerier, kirker og museer eller på en gourmet-tur gennem caféer og restauranter – oplev Eiderstedt og fordyb dig i din ferieverden.

Halvøen Eiderstedt stikker ud i Nordsøen som en næse syd for den nordfrisiske by Husum. Den blev skabt ved inddæmning, som begyndte allerede i år 1000. De tre øer Everschop (nær Garding), Eiderstedt (nær Tönning) og Utholm (nær Tating) dannede den nuværende landtange. Peter-Ording, Friedrichstadt, Tönning og Garding er særligt kendte byer, og det samme gælder Westerhever fyrtårnet, som er halvøens vartegn.

På det sydligste punkt har den gigantiske Eiderspærring siden 1973 beskyttet halvøen mod stormfloder. Da barrieren blev bygget, blev Katinger Watt afskåret fra havet. Området midt i verdensarvsområdet Vadehavet har udviklet sig til et levested for mange fugle- og plantearter. Vandrestier og udsigtstårne inviterer dig til at gå på opdagelse.

Eiderstedt kan opleves på mange måder – enten aktivt på cykel, på en kulturel tur langs de mange gallerier, kirker og museer eller på en gourmet-tur gennem caféer og restauranter.

Tönning: Oplev havnestemning på Eider River
Afstand 0,5 km
Tönning er kendetegnet ved sin havn med Packhaus og den smukke gamle bydel. Multimar Wattforum er også et besøg værd.

Westerhever fyrtårn
Afstand 10.27 km
Westerhever fyrtårnet i nærheden af St. Peter-Ording er det mest kendte udflugtsmål på den nordfrisiske halvø.

Friedrichstadt: kanaler, både, både, huse med gavl
Afstand 11.45 km
I den nordfrisiske by er der mange ting, der minder om Nederlandene. Besøgende kan tage på en kanalrundfart.

St. Peter-Ording: Strand til horisonten
Afstand 18.65 km
Tolv kilometer fin sandstrand gør SPO til et af de mest populære feriesteder på Nordsøkysten.

Husum: Nordsøen, strand og havnestemning
Afstand 18.72 km
Theodor Storm kaldte den engang “den grå by ved havet”. I dag er Husum farverig og har mange seværdigheder.

Pellworm: Den grønne ø i Nordsøen
Afstand 28.28 km
Den tredjestørste nordfrisiske ø har i vid udstrækning bevaret sin oprindelige karakter og tiltrækker besøgende med sin grønne natur.